Om Westwind Challenge

WestWind Challenge sætter fokus på
fremtidens fossilfri transportformer – og er ambitionen om at etablere en årlig tilbagevendende eventplatform for fossilfri transport i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vores mission er at skabe en bevægelse, der på tværs af generationer, grænser og brancher ansporer individer, erhvervsliv og samfund til at tage aktiv del i udviklingen af en fossilfri transportsektor. Vi har således et mål om at samle hele værdikæden indenfor grøn transport. Det være sig forbrugeren, industrien, forskningen og de kommunale og statslige myndigheder.

WestWind Challenge står på tre ben: en elbils-challenge, en festival og et fagligt symposium, der tilsammen skal sætte fokus på fossilfri transport, bæredygtighed og forbrugeradfærd. Vi står midt i den grønne omstilling – men er vi klar til den? Som individer, erhverv og samfund?

Vores mål er at gøre os alle sammen en lille smule klogere
– og forberedt på – denne omstilling.

WestWind Challenge finder sted for første gang i en beta-version d. 28. maj 2022 i Ringkøbing – den blæsende købstad i hjertet af Vestjylland, hvis opland lagde grundstenen til den moderne vindmølleteknologi, som er førende på verdensplan i dag.

Her vil vi teste formatet for en 6-timers Endurance Challenge, hvor 25 teams udfordrer bilernes teknologi, Vestjyllands infrastruktur og bilisternes køreadfærd – tre ting der er afgørende for, at flere og flere forbrugere skifter til fossilfri transport.

Efter endt beta-event i år tilpasses format og design for de kommende års WestWind Challenge, og der vil således sættes fokus på fossilfri transport i et bredere perspektiv. Til vands, til lands og i luften.

Udviklingen af WestWind Challenge over årene vil ske organisk og med stærk involvering af såvel partnere og forbrugere. Drømmen er at få etableret WestWind Challenge som Europas mest innovative event for fossilfri transport, og med ambitionen om at få etableret et living lab herfor, der lever 24-7-365 på vestkysten.

Hvem står bag
WestWind Challenge

WestWind Challenge er forankret i Foreningen WestWind Challenge.

Bestyrelsen består af:
Formand: Morten Dyrholm, Group Senior Vice President, Vestas

Næstformand: Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

Finn Borchsenius, Prodekan, Aarhus Universitet

Jan Gintberg, komiker og oprindelig idémand til WestWind Challenge

Direktionen varetages af CEO Chris Kroer Jensen